2 maj 2015
15:00

Norrby SK

Referat: Fagersta Södra IK - Norrby SK

Det blev seger för Fagersta Södra i första hemmamatchen för säsongen då man slog Norrby SK med 3-2 (2-0) på Onsjövallen. Södra tar tag i taktpinnen direkt och för spelet och har ett skott i trävirket utav Artur Pogosyan redan i den 4:e matchminuten. Ledningsmålet kommer istället i den 14:e spelminuten efter ett riktigt mönsteranfall där Frippe Eriksson vinner boll på egen planhalva och slår en crossboll som landar hos Jama Hassan som frispelar Wille Klasèn som rullar in den i öppet mål. Tyvärr så drar Wille på sig ett onödigt rött kort redan i den 16:e minuten. Trots en man mer så skapar inte Norrby nåt nämnvärt utan kör fast i Södras försvar. Istället så ökar Södra på sin ledning när Fredrik frippe Eriksson dundrar in en frispark från ca 25 meter . Södra går till halvlek med en 2-0 ledning .

I andra halvlek så lyfter Norrby fram fler spelare och försöker sätta tryck mot Södra men killarna i hemmalaget står emot bra. Istället så gör Sebba Jansson 3-0 då han knorrar in bollen snyggt i bortre krysset på passning utav Johan Adamsson. I den 74:e minuten så drabbas Södra av nästa röda kort då Sebba Jansson får en tackling i rygg och hamnar över bollen och råkar få den på handen , domaren halar upp det gula kortet som innebar Sebbas andra i matchen och därmed utvisning. Ett mycket tufft domslut . Norrby gör 1-3 omedelbart när man man blir 2 man mer. Norrby får sig tilldömt en straff oxå i den 83:e minuten som man dock bränner . 2-3 kommer i den 95:e spelminuten . domaren blåser av matchen i den 97:e minuten ( rekord på onsjö? ) och hemmaspelarna jublar .

Det blev en mycket märklig match med den tidiga utvisningen på Wille . Men Södras nykomponerade försvar med Goran Kadir, Calle Enarsson, Jimmy Jönsson och Jocke Larsson stog emot riktigt bra tillammans med det övriga laget. Trots en man mindre i 74 minuter så hade Fagersta Södra greppet om matchen och går oxå fram till en 3-0 ledning det var efter den andra utvisningen som Norrby kom in i matchen igen.

Efter en sån här match vill man ge beröm till hela laget och jag önskade att jag hade fler bollar att dela ut.